Καλοκαίρι και διατροφή!Γίνεται;

Καλοκαίρι και διατροφή!Γίνεται;

Author: Skevi Savva/Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2019/Categories: Nutrition - Διατροφή

Rate this article:
5.0

  Η απάντηση είναι πως ναι μπορούμε και μάλιστα είναι από τις πιο εύκολες περιόδους του χρόνου γιατί η ζέστη είναι με το μέρος μας!!!


Ας δούμε λίγο τι εννοούμε…

Για ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής χρειάζεται  μια απλή προετοιμασία:

Πρόγευμα! Το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας για ένα καλό ξεκίνημα,όπου τώρα το καλοκαίρι οι επιλογές είναι περισσότερες και πιο δροσερές.


Σνάκς! Αυτά τα πολύτιμα μικρά και συχνά γεύματα που ακούτε συνεχώς να λέμε και να επισημαίνουμε πόσο σημαντικά είναι για τον μεταβολισμό μας. Οι επιλογές τώρα το καλοκαίρι είναι άπειρες γιατί είναι η εποχή με τα ωραιότερα φρούτα,καθώς επίσης και η κατάλληλη εποχή για τα δροσερά γιαούρτια με φρούτα,δημητριακά κ.α.


Κυρίως γεύματα! Είναι καλοκαίρι ,είμαστε σε νησί και έχουμε τα καλύτερα ψάρια στη διάθεση μας. Τα θαλασσινά έχουν τιμητική τους τώρα το καλοκαίρι και οι επιλογές ως προς τον συνδυασμό τους είναι άπειρες και όλες πεντανόστιμες και πλούσιες σε καλά λιπαρά  χρήσιμα για τον οργανισμό μας! 

Για όσους δεν αρέσουν ιδιαίτερα τα ψάρια και τα θαλασσινά ,δεν θα τους αφήσουμε παραπονεμένους ,υπάρχουν άπλετοι συνδυασμοί σε σαλάτες πλούσιες σε γεύση,χρώματα και αρώματα με τυριά,κοτόπουλο,φρούτα ,ξηρούς καρπούς και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε!


Ενυδάτωση! Μια λέξη κλειδί στο αδυνάτισμα και τώρα επιτέλους είναι η εποχή που μπορούμε πιο εύκολα να πιούμε νερό σε μεγαλύτερες ποσότητες.


Άσκηση! Η θάλασσα είναι στα πόδια μας, απέχει πολύ λίγα λεπτά από τον καθένα μας και είναι η κατάλληλη επιλογή είτε για αυτούς που αγαπούν το κολύμπι, είτε για τους υπόλοιπους που επιλέγουν τα θαλάσσια σπορ και παιχνίδια στην άμμο και το ήρεμο περπάτημα τα  βράδια του καλοκαιριού δίπλα στο κύμα.


Οι πολύτιμες διακοπές! Είναι μέρος του καλοκαιριού και δεν πρέπει να μας ανησυχούν γιατί αν τα έχουμε πάει καλά ως τότε ,θα μπορούμε άνετα να απολαύσουμε τις διακοπές μας και να γνωρίσουμε καινούργιες γεύσεις!


Συμπέρασμα…Το  καλοκαίρι είναι ιδανική περίοδος για σωστή διατροφή και όχι για πειράματα ,γιατί η υγεία μας είναι σημαντική και ανεκτίμητη!!!!  

 
Print

Number of views (1234)/Comments (0)