Διαιτολόγος -Διατροφολόγος Σκεύη Σάββα Ευσταθίου γεννήθηκε στην Λάρνακα.


Αποφοίτησε από το Λύκειο Αγίου Γεωργίου στην Λάρνακα και έπειτα έλαβε θέση εισαγωγής τον Σεπτέμβριο του 2003 στη σχολή Διαιτολογίας - Διατροφολογίας στο Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙ).

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της παρακολούθησε συνέδρια Ιατρικής, Παιδιατρικής, Διαιτολογίας ,Αθλητισμού ,Κλινικής Διαιτολογίας γύρω από διάφορα επίκαιρα θέματα.

Το 2008- 2009 εργάστηκε και διατέλεσε την πρακτική της άσκηση στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκηςενώ  παράλληλα εκπόνησε την πτυχιακή της εργασία και έρευνα με θέμα «Την αντιοξειδωτική δράση των κόκκινων κρασιών» με άριστα.

Από το 2010 ασκεί το επάγγελμα του Διαιτολόγου – Διατροφολόγου και διαρκώς ενημερώνεται γύρω από τις εξελίξεις στο χώρο της διατροφής και της δίαιτας  με σκοπό να παρέχει υψηλού επιπέδου διατροφικές υπηρεσίες (evidence based practice) στους πελάτες της προσφέροντας μια ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του διατροφικού προβλήματος τους, με το πλέον σύγχρονο και ευχάριστο τρόπο.

Έχει εκπαιδευθεί σε τεχνικές επικοινωνίας και αλλαγής διατροφικής συμπεριφοράς και εξειδικεύεται στη παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών διατροφής σε χρόνια υπέρβαρα και παχύσαρκα άτομα .

Αρθρογραφεί στο περιοδικό Body Art ,Prima Λάρνακας,στο ετήσιο περιοδικό Μελισσοκόμων Κύπρου ,στον Παγκύπριο Αντιαναιμικό Σύνδεσμο Επαρχίας Λάρνακας-Αμμοχώστου του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας και συνεργάζεται για 3ο έτος με την εκπομπή Καλή σας Μέρα ,όπως επίσης ήταν καλεσμένη στην εκπομπή Η Κύπρος κοντά σας,Συν και Πλην και Έξω Καρδιά.

Επίσης έδωσε ομιλίες σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία  σε Λάρνακα ,Λευκωσία ,Παραλίμνι,Ξυλοτύμβου και Αλεθρικό με θέματα «Παιδική παχυσαρκία» και «Την σημασία του πρωινού στην παιδική ηλικία»,στον Σύνδεσμο Ρευματοπαθών Λάρνακας για «Την διατροφή στην ρευματοπάθεια» όπως επίσης και στον Πολιτιστικό Όμιλο Αλεθρικού με θέμα «Κάνε την διατροφή ,ασπίδα προστασίας».

 

Είναι ενεργό μέλος στον Σύνδεσμο Διαιτολόγων & Διατροφολόγων Κύπρου (Συ.Δι.Κυ) και στο Συμβούλιο Εγγραφής Επιστημόνων και Τεχνολόγων Τροφίμων και Διαιτολόγων Κύπρου (ΣΕΕΤΤΔ).